Itt egy 3 hozzávalóból álló csoki mousse, amit tuti el fogsz készíteni még ma este
Ez a csokihab épp az ilyen esték miatt jött létre: csokisabb, légiesebb, lustább verziója mindannak, amit eddig csokihabról gondoltál.
Nincs zselatin.
Nincsenek tojások.
Nincs gőzfürdő.
Csak tiszta, meztelen édességmágia.
A három varázsló, akik mindent visznek:
- 1 csésze habtejszín
- 1 csésze apróra tört csoki
- egy csipet tengeri só (igen, ez is számít, mert az íz számít)
(Opcionálisan: egy kis vanília vagy eszpresszópor, ha ma kicsit extrább napod van.)
Hogyan készül ez a mágia?
Először is: olvaszd meg a csokit, mikróban vagy vízgőz felett.
Ha szép sima és selymes, keverd bele a csipetnyi sót – ez az apróság brutálisan feldobja az ízeket.
Várd meg, amíg a csoki nem lesz már tűzforró, de még nem is hűlt ki teljesen – valahol egy kellemes meleg ölelés szintjén áll.
Közben verd fel a tejszínt lágy habbá – amikor már felhőszerű, de még nem kemény, akkor jó.
És most jön a fő attrakció: óvatosan forgasd bele a hűvös, de még folyós csokit a habba.
Az eredmény: egy krémes, gazdag csokihab, amit igazából fel kéne címkézni „veszélyes édesség”-ként.
Hűtés, tálalás, életöröm
Kanalazd kis tálkákba, bögrékbe, vagy abba, amiből legszívesebben ennéd, aztán irány a hűtő. Legalább egy órát pihenjen (minél tovább, annál brutálisabb lesz az állaga).
Ez az a recept, ami miatt még azok is desszertmániásokká válnak, akik azt se tudják, merre van a sütő ajtaja.
Ha kicsit villogni akarsz:
- használj extramagas kakaótartalmú csokit a felnőttesebb vibe-ért
- dobhatsz bele egy csipet fahéjat vagy chilit, ha ma tüzes napod van
- vagy rétegezd összetört kekszekkel egy hirtelen jött pohárkrémhez
Ha van otthon csoki, tejszín meg öt perced, akkor most szólok: ez a te estéd. Ez az a desszert, ami túl könnyű ahhoz, hogy ennyire finom legyen - mégis az.