GASZTRO
A Rovatból

Desszertek cukkinivel? Ez itt a 4 legfinomabb zöldséges süti, amit állandóan sütni fogsz!

Mi lenne, ha egy merész húzással kilépnénk a liszt-tojás-cukor háromszögből? Mi lenne, ha még a répatortánál is nagyobbat gondolnánk? Ha cukkinivel sütnénk brownit, muffint, citromos- és csokitortát? Eláruljuk: függővé válnánk. De ez olyan függőség, ami csak használ.

Megosztom
Link másolása

Ha gyakran jársz piacra - vagy saját veteményeskerted van -, akkor tudod, hogy az indiánnyár a cukkini szezon csúcsa. Most tényleg olcsó és mindenütt kapható ez a sokoldalúan elkészíthető zöldség. Hibátlan alacsony szénhidráttartalmú hozzávalója a kedvenc tésztaételeidnek, csakhogy felhasználása messze túlmutat a tésztán.

Mivel az íze nem domináns, ezért a cukkinis recepteket szuper könnyű beilleszteni a rendszeres napi menübe.

Mi most olyan irányba indulunk el, amire elsőre kevesen gondolnátok. De ha megkóstoljátok a cukkiniből készült sütiket, újra és újra meg fogjátok kívánni. Mert finomak, szaftosak és lágyak - ha te sem szereted a száraz és fojtós édességeket, akkor tudod, miről beszélünk.

Jöjjenek a cukkinis sütik!

Cukkinis csokis muffin

Nincs jobb a friss, szezonális muffinnál. Ez a süti alapvetően a banánkenyér nem-téli változata. Mivel az évnek ebben az időszakában rengeteg cukkini vár feldolgozásra, ezzel a recepttel néhányat elsüthetsz belőlük. A muffinok azért olyan különlegesek, mert bármikor eheted őket, reggelire, uzsonnára vagy desszertként. Most egy ragacsos csokoládés verziót kínálunk, megspékelve fahéjjal.

Hozzávalók:

1½ csésze liszt

1 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál őrölt fahéj

½ csésze cukor

½ csésze barna cukor

½ csésze repceolaj

1 tojás

¼ csésze tej

1 csésze finomra reszelt cukkini, kinyomkodva + lecsepegtetve

½ csésze apróra vágott dió

1 csésze összetört étcsoki darabka + még több a feltéthez

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd tedd félre.

Egy másik nagy tálban keverd ki a cukrokat, az olívaolajat, a tojást és a tejet, amíg sima, krémes keveréket kapsz.

Reszeld le finomra a cukkinit és nyomkodd ki belőle a felesleges levet, majd keverd a tojásos keverékhez. Óvatosan szitáld bele a lisztes keveréket, csak addig keverd, amíg éppen csak összeáll. Ha tovább kevered, összetöröd a tésztát.

Óvatosan forgasd bele a diót és a csokit is. Kanalazd a tésztát az muffinformába, körülbelül ¾-ig legyenek. A tetejére még néhány csokicseppet szórhatsz.

Süsd a muffinokat 20-25 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tűre már nem ragad a nyers tészta.

A muffinok jól záródó edényben szobahőmérsékleten 2 napig, a hűtőszekrényben akár 1 hétig is eltarthatók.

Fagyasztóban eláll akár 3 hónapig is. Ha mélyhűtőbe tetted, az újramelegítéshez 5-7 percre tedd 180 fokos sütőbe, vagy 20-30 másodpercre a mikrohullámúba.

A legkrémesebb csokitorta titkos hozzávalóval

A szuper ragacsos és kényeztető csokoládés cukkinitorta három csésze reszelt cukkiniből készül (nem fogod érezni az ízén egyáltalán!), ez a legdekadensebb módja a zöldségek fogyasztásának.

Hozzávalók:

2 csésze liszt

3/4 csésze cukrozatlan kakaópor

2 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál sütőpor

1 teáskanál instant kávé (kihagyhatod)

1 csésze repce- vagy olíva olaj

1 csésze kristálycukor

3/4 csésze barna cukor

4 nagy tojás, szobahőmérsékleten

1/3 csésze (80 g) natúr joghurt, szobahőmérsékleten

2 tasak vaniliáscukor

3 csésze (kb. 360 g) reszelt cukkini (a levét enyhén kinyomva)

1 csésze (180 g) félédes étcsoki összetörve

A krémhez:

2 dl habtejszín

30 dkg étcsokoládé

5 dkg szobahőmérsékletű vaj

Előbb a krémet készítjük el, mert annak állnia kell: Törd apróra a csokoládét, és tedd egy tálba. Melegítsd fel a tejszínt, de semmiképpen ne forrjon. A meleg tejszínt öntsd a csokira, és kevergesd, amíg felolvad a csoki. Tedd félre legalább két-három órára a hűtőbe. A krém sűrű lesz a hűtés után, de ez még nem a végleges állapota.

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Kenj ki két kb. 20 centis tortaformát, béleld ki sütőpapírral.

A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport, az instant kávéport keverd össze egy nagy tálban. Egy másik nagy tálban kézi mixerrel keverd össze az olajat, a kristálycukrot, a barna cukrot, a tojásokat, a joghurtot, a vaníliás cukrot, amikor összeállt, keverd hozzá a cukkinit. Dolgozd hozzá a lisztes tál tartalmát óvatosan, majd mehet bele a csokoládé. A tészta kissé sűrű lesz.

Oszd el a tésztát egyenletesen a tortaformákba. Süsd körülbelül 25-32 percig, vagy amíg a tűpróba során tisztán jön ki a tű, akkor kész. Hagyd teljesen kihűlni a rácsra állított formákban.

Ha kihűlt, egy nagy késsel vágj le egy vékony réteget a kisült tészta tetejéről, hogy teljesen sima felületet kapj. Ne dobd el, bármilyen krémes desszertre rámorzsolhatod.

Amíg a tészta teljesen kihűlik, jöhet újra a krém. Kézi mixerrel habosítsd fel, időbe telik amíg összeáll, legyél türelmes. Dolgozd hozzá a szobahőmérsékletű vajat.

Tedd az egyik tortát a tányérra és kend meg a tetejét a krém felével. Tedd rá a másik tortát és azt körbe vond be a krám maradékával. Tetszés szerint díszítsd.

Mentes brownie

Egy újabb módja annak, hogy zöldségeket csempészhess a desszertedbe, ráadásul ez most mandula- és zabliszttel készül, és juharsziruptól lesz édes. Krémesen omlós és gluténmentes.

Hozzávalók:

½ csésze zabliszt

½ csésze mandulaliszt

½ csésze cukrozatlan kakaópor

¼ teáskanál szódabikarbóna

2 nagy tojás

½ csésze juharszirup

1 tasak vanílliás cukor

1 csésze finomra reszelt cukkini

1 csésze étcsokoládé apróra törve (kb. 180 g)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x20-as tepsit.

Egy közepes keverőtálban keverd össze a zablisztet, a mandulalisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát.

Egy másik, nagy keverőtálban keverd jól ki a tojásokat, a juharszirupot és a vaníliás cukrot. Ha kikeverted, mehet hozzá a cukkini. Óvatosan dolgozd össze a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókkal, de éppen csak addig keverd, amíg összeáll.

Szórd bele a csokoládédarabokat.

Öntsd át a keveréket az előkészített tepsibe. Süsd 35-40 percig, nem kellene szárazra sülniei.

Ha teljesen kihűlt, csak akkor szeleteld fel.

Citromos áfonyás cukkini-kocka

Ez a fincsi citromos áfonyás süti tele van lédús áfonyával, és a tetején lévő citromos krém adja meg tökéletes befejezést. Egyszerű és gluténmentes, mert búzaliszt helyett zab- és mandulaliszt keverékével készül, és természetesen mézzel. Nem csak finom, de egészséges nassolnivaló.

Hozzávalók:

1 csésze reszelt cukkini ( kb. 1 cukkini)

2 tojás

½ csésze méz

2 kezeletlen citrom reszelt héja

2 evőkanál friss citromlé

1/4 teáskanál mandula aroma

1 ½ csésze finom mandulaliszt.

¾ csésze gluténmentes zabliszt

1 teáskanál szódabikarbóna

Az áfonyás részhez:

1 csésze friss áfonya

2 evőkanál gluténmentes zabliszt

A citromos krémhez:

110 g szobahőmérsékletű vaj

1 csésze porcukor

1 evőkanál friss citromlé

1 kezeletlen héjú citrom héja reszelve

A díszítéshez:

Extra áfonya a tetejére szórva.

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és bélelj ki egy négyzet alakú tepsit sütőpapírral.

Először is reszeld le a cukkinit, majd nyomd ki belőle az összes nedvességet. Ez nagyon fontos!

Tedd a felaprított cukkinit, a tojásokat, a mézet, a citromhéjat, a citromlevet és a mandula aromát egy nagy tálba, és keverd össze, amíg jól összeáll.

Ezután dolgozd hozzá a száraz hozzávalókat: mandulalisztet, zablisztet, szódabikarbónát.

Egy tálban keverd össze az áfonyát 2 evőkanál zabliszttel (ez megakadályozza, hogy az áfonya sütés közben lesüllyedjen a sütemény aljára). A bevont áfonyát szórd a tésztára.

Öntsd a masszát az előkészített formába. Süsd 30-35 percig, vagy amíg a tűpróba szerint is elkészült. Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt tetejére a krémet felkennéd.

Addig készítsd el a krémet: a szobahőmérsékletű vajat, a porcukrot, a citromlevet és a citromhéjat kézi mixerrel magas fokozaton keverd addig, míg szinte habos lesz. Ez simán lehet 7 perc. Türelem. Ha gyönyörű könnyű, kend a kihűlt tortára. Díszítheted néhány áfonyával.

Egy nappal korábban is elkészítheted, az állás csak előnyére válik. De tárold hűtőben.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


GASZTRO
9 élelmiszer, amit neked is a hűtőben kellene tárolnod, de valószínűleg nem teszed
A hűtő a háztartási logisztika egyik kulcsfontosságú csatatere. És aki ügyesen pakol benne, az nemcsak élelmiszert spórol, de pénzt is.

Megosztom
Link másolása

Van, aki mindent a hűtőbe pakol, más meg még a megkezdett tejfölt is visszateszi a pultra. A vita arról, hogy bizonyos élelmiszereknek a hűtőben vagy a konyhapulton van-e a helyük, évek óta tart. De van kilenc étel, amit a háztartások nagy része rossz helyen tárol – és a hűtő lenne az igazi otthonuk.

Ezeknek az élelmiszereknek a hűtése nemcsak megnöveli az eltarthatóságukat, hanem hosszú távon több tízezer forintot is megspórolhatunk évente az élelmiszer-pazarlás csökkentésével.

Íme a lista a hűtő mélyéről:

1. Ketchup, mustár, majonéz – a hűtő alulértékelt hármasa

A nagy kérdés: ezeket hova tesszük? A magyar háztartásokban még mindig sokan tartják a mustárt és a ketchupot a konyhaszekrényben. Pedig ha egy üveget több mint egy hónap alatt fogyasztunk el, élelmiszer-biztonsági szempontból mindenképpen hűtőbe való, főleg a majonéz, ami nyers tojást is tartalmazhat.

2. Citrom, narancs, lime – nem csak a pult díszei

A citrusfélék akár négyszer tovább elállnak a hűtőben, mint a konyhapulton. Hidegben lassabban párolog a víztartalmuk, így nem száradnak ki olyan gyorsan.

3. Felbontott vörösbor – nem csak az ínyencek hűtik

Igen, a vörösbort szobahőmérsékleten szokás inni, de ha már felbontottad, akkor bizony a hűtőben a helye. Ez lelassítja az oxidációs folyamatot, vagyis később ecetesedik meg. Hűtve 4-5 napig még teljesen finom marad.

4. Tojás – nem véletlenül van külön helye a hűtőben

Bár az Európai Unióban a tojásokat mosatlanul forgalmazzák, és ezért a boltokban nem kell hűteni őket, otthon érdemes betenni a hűtőbe, mert így tovább frissek maradnak, és csökken a szalmonella kockázata is.

5. Vaj – kenhető marad, ha csak annyit hagysz kint, amennyi kell

Sokan tartják a vajat a pulton, hogy ne legyen kőkemény reggelire. Ez nem baj, de egyszerre csak kis mennyiséget érdemes kint tartani, a többit vissza kell tenni a hűtőbe, különben megavasodhat.

6. Alma – lehet, hogy hideg lesz, de jót teszel vele

Az almák hűtés nélkül is elállnak, mégis érdemes mégis betenni őket a hűtőbe. Ugyanis etilén gázt termelnek, ami meggyorsítja a környezetükben lévő más gyümölcsök érését – és romlását. A hűtőben ez a folyamat sokkal lassabb.

7. Lekvár, dzsem – a címke nem hazudik

Sokan elfelejtik, hogy a felbontott lekvár címkéjén ott van: hűtve tárolandó. Melegben könnyebben penészedik, különösen, ha már kanalaztunk belőle párszor. Szóval, ha nem akarod a vajas kenyeret szürke, bolyhos dzsemmel enni, irány a hűtő.

8. Krémlikőr – nemcsak az ünnepekkor kell figyelni

A tejtartalmú italok, mint a Baileys vagy az ír krémlikőrök, felbontás után érzékenyek lesznek a hőre, így hűtőben kell őket tartani. Igaz, a Baileys gyártója szerint ez az ital két évig eláll hűtés nélkül is – de más krémlikőrökkel ez nem feltétlenül igaz.

9. Juharszirup – nem olyan, mint a méz

Kevesen tudják, de a juharszirup meg tud penészedni, ha szobahőmérsékleten tároljuk. Felbontás után érdemes hűteni, különben kis fehér penésztalpak lephetik el a tetejét, és onnantól csak a kukának öröm.

+1 tanács: olvasd el a címkét

Bármilyen élelmiszerről is van szó, mindig nézd meg a csomagoláson az ajánlott tárolási módot. És ha valaminek furcsa a szaga, állaga, íze – ne kockáztass, inkább dobd ki. Egy falat romlott étel több kárt csinál, mint amennyit egy doboz dzsem megér.

Via Express


Megosztom
Link másolása

GASZTRO
Már úgy mondjuk, hogy reflux, mintha teljesen normális állapot lenne - a szakértő elmondja, mit használj ellene
A reflux népbetegség, egyre többeket érint - pedig ennek nem kéne így lennie, és egy kis gyomorbántalomnál komolyabb problémákat is okozhat.

Megosztom
Link másolása

Dr. G. Kiss Orsolya orvos, farmakológus, táplálkozástudományi szakember szerint a reflux népbetegség lett - írja az RTL. A csatorna szakértője elmondta, hogy a "népszerűsége" ellenére ez

nem egy természetes és egészséges állapot, a visszafordításán, nem pedig az elnyomásán és a helytelen életmód folytatásán kell legyen a hangsúly.

Szerencsére van visszaút, és elmondja azt is, mit kell tenni ahhoz, hogy ismét jól működjön az ember gyomra. Szerinte gyógyszer nélkül is visszafordítható a reflux, amelynek nem csak az étkezés állhat a hátterében,

a kiváltó okok közt szerepelnek az unalomig ismételten helytelen életmódbéli lépések:

a túlsúly, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a nem megfelelő stressztűrő képesség kialakítása és még a kialvatlanság is.

Az egyszerű gyomorégésen túl számos kockázata van a refluxnak.

"A reflux nem csupán kellemetlen, hanem veszélyes is lehet: felmaródást, fekélyt, akár vérzést is okozhat. Ezért fontos időben orvoshoz fordulni"

- mondja az orvos, aki szerint ilyen esetben sürgető az életmódváltás.

Aki nemcsak a refluxot szeretné megszüntetni, hanem gyógyszer nélkül szeretné megállni a helyét a nagyvilágban, annak

a szénsavas és koffein tartalmú italokat kerülnie kell, ahogy a túlfűszerezett, csípős és túlzottan zsíros ételeket is. Valljuk be, ez azért más kórállapotoknál is óriási tehermentesítés a szervezetnek.

Az inkább többször keveset evés alapjait kellene lefektetni, hogy a gyomor ne terhelődjön túl, illetve a túl sok plusz kilóból is le kéne faragni. Bár az orvos a stressz minimalizálását javasolja, inkább érdemes ezt úgy felfogni, hogy optimalizáljuk azt. A stresszorok sosem szűnnek meg, illetve a szervezet egészséges működéshez fontos tényezők, ám

az optimális szintet megküzdési stratégiák kialakításával fenn kell tartani, hogy elkerüljünk egy csomó betegséget.

Ezekkel a nem is olyan apró, de 100 százalékban kontrollálható lépésekkel az ember ismét ura lehet a testének, és

egy idő után nem csak a reflux tünetei szűnhetnek meg,

hanem javulhat az alvás minősége, jókedvűbb és energikusabb lehet az ember anélkül, hogy tízezreket hagyna a gyógyszertárban.

A gyógynövény alapú savcsökkentők, reflux ellenes lúgos vizek és még a szódabikarbóna is csak tüneti megoldást jelentenek egyébként,

amellyel maga a probléma nem szüntethető meg. A fogyasztást követően a tünetek csökkennek, ugyanakkor a probléma tovább mélyül, hiszen az illető a kiváltó okokra nem helyezett hangsúlyt.


Megosztom
Link másolása


GASZTRO
Ez az újfajta csoki a rajongók szerint sokkal finomabb, mint a híres dubaji, te megkóstolnád?
Angyalhajjal töltött csoki tarol a neten – ez lett a TikTok új kedvence.

Megosztom
Link másolása

A TikTok új kedvence egy belga csokitábla, ami úgy néz ki, mintha egy fantasy filmből szabadult volna. A neve Angel Hair (ez a mi vattacukrunk angol elnevezése), pisztáciás, vattacukros, rózsaszín, és most épp leverte a trónról a dubaji csokisztárt is.

A csokoládé immár nem csak édesség, hanem koncepció, dizájnelem, tartalomgyártási alapanyag és identitás.

Legalábbis, ha az ember a TikTokon mozog. Most éppen a Tucho nevű belga kézműves csokiműhely új kreációját, az Angel Hair (Angyalhaj) nevű tábláját kapta fel a net – és egyesek szerint még a legendás dubaji „Can't Get Knafeh of It” nevű desszertnél is jobb.

Pisztácia, málnás vattacukor és rózsaszín pánik

Aki nem tudná: a dubaji édesség, amit a Fix Dessert Chocolatier dobott piacra, ropogós knafeh-rétegeivel, tahinijével és pisztáciájával egy ideje már nagy népszerűségnek örvend. De most jött a belga kihívó.

Carmie Sellitto, egy Londonban élő gasztroinfluenszer tette ki, amint megkóstolta az Angel Hair táblát – és 10-es pontszámot adott neki.

@touchdalight this actually really surprised me #london #chocolate #foodreview ♬ Crystal Waters Gypsy Woman (Live) - Dj djacky mix

„Egy Tucho nevű helyről szereztem be a csokit. Általában olyan 21 euró körül megy, de én ajándékba kaptam, mert az Egyesült Királyságban nem lehet hozzájutni – csak Belgiumban készítik és árulják.”

Átszámítva kb. 8500 forintba kerül ez az elég szürreális édesség, amit Sellitto szerint már ránézésre is muszáj volt megkóstolnia.

„Egyszerűen annyira jól nézett ki, olyan furán, máshogy, mint bármelyik csoki, amit valaha láttam – ezért akartam annyira megszerezni.”

Csoki, amitől kész leszel

A csokoládéba „angyalhaj” van töltve – ez tulajdonképpen a vattacukor. Emellé jön a pisztáciakrém, némi vanília, gránátalma és málna, mindez egy rózsaszín ruby csokiburok alá rejtve.

A kombináció elsőre abszurdnak tűnik, de Sellitto szerint:

„Olyan fura volt az egész – az íze is, meg ahogy kinézett –, de idegesítően finom volt.”

Ami igazán megkülönbözteti a dubaji desszerttől, az az állag és a meglepetésfaktor. Míg a knafeh-csoki ropog és selymes, az Angel Hair játékosabb, kívül-belül meghökkentő:

„Ez nem csak pisztácia meg csoki. Van benne valami random vattacukorszerű töltelék is, amitől az egész sokkal szórakoztatóbb lesz evés közben.

Annyi íz kavargott benne egyszerre, hogy teljesen összeolvadt minden – és hát nagyon fura érzés volt, hogy haj van a csokiban.”

Luxuscsokik a TikTok generációnak

A Tucho Angel Hair nemcsak hogy látványos és különleges, de pont azt tudja, amit ma egy prémium édességtől elvárunk: újraírja a fogalmat, hogy mi is az élvezet.

Miközben a világ csokirajongói már rég túlléptek a tejcsokis szeleteken, és Instagramra optimalizált bonbonokat akarnak, a Tucho és a dubaji Fix Dessert Chocolatier is pontosan azt szállítja, amire igény van: valami furcsát, de zseniálisan jóízűt.

Hol lehet Angel Hair csokit kóstolni Magyarországon?

Szerencsére nem kell Belgiumig rohanni:

- Budapesten a Nour cukrászdában,

- Pásztón a Csibe cukrászdában,

- Gödöllőn a Solierben,

- Komáromban a T&G-ben,

- vagy online a Candyland.hu és Megaczukorka.hu oldalakon is elérhető egy ehhez elég hasonló édesség.

Árban 6500–10 000 Ft között mozognak a táblák, attól függően, hol és milyen kiszerelésben szerzed be.


Megosztom
Link másolása


GASZTRO
A Rovatból
A te krumplipüréd is ellenállhatatlanul krémes lesz, ha hozzáadod ezt az egyszerű hozzávalót
Ez nem az a püré, amit visszatolsz a hűtőbe holnapra. Ez az, amit titokban befalsz kanállal, amikor mindenki elfordul.

Megosztom
Link másolása

Van az a köret, amit mindenki ismer – vagy legalábbis azt hiszi. Ez a krumplipüré. Tízből kilenc embernek egy halvány sós massza ugrik be róla, amit a menzán kanalaztak a stefánia mellé.

Na most felejtsd el ezt az egészet, mert ez a verzió egészen más ligában játszik.

Tejszínnel, vajjal és krémsajttal készül, és pontosan olyan, mint amit egy luxusétterem a tányérra tesz, és mindenki azt kanalazza le onnan először. Ez a püré szexi, és ezért nem kér bocsánatot: krémes, gazdag, komolyan veszi magát.

Nem azért, mert túl van gondolva, hanem mert végre meg van csinálva rendesen.

Ha még dobsz rá egy marék friss metélőhagymát, kakukkfüvet vagy rozmaringot, garantáltan az asztal sztárja lesz. Hogy mienk a körete legyn teljesen mindegy – mert ez a püré nem mellékszereplő, hanem a főhős.

A legkrémesebb krumplipüré, amit otthon valaha készítesz

Hozzávalók (4–6 adaghoz):

6 nagyobb krumpli (pl. sárga héjú, lisztes fajta, mint a Desiree vagy Agria)

80 ml habtejszín (30–35%-os, nem főzőtejszín)

3-4 evőkanál vaj

100–120 g natúr krémsajt

só, frissen őrölt bors

opcionálisan: friss metélőhagyma, kakukkfű, rozmaring

Elkészítés:

Hámozd meg a krumplit, vágd egyforma darabokra, és főzd sós vízben, amíg villával könnyen szét nem esik (15–20 perc).

Közben egy kisebb lábosban melegítsd össze a tejszínt, vajat és krémsajtot alacsony lángon. Ne forrald, csak kevergesd langyosan, míg sima és selymes lesz.

Szűrd le alaposan a krumplit, majd törd át krumplinyomóval vagy passzírozd, hogy ne maradjanak darabok.

Öntsd hozzá a meleg krémsajtos keveréket, keverd ki vele rendesen. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Ha túl sűrű, egy kevés extra meleg tejszínnel vagy vajjal lazíthatod.

Végül, ha feldobnád, szórd meg friss zöldfűszerekkel:

metélőhagyma - az enyhén hagymás, friss ízért, rozmaring vagy kakukkfű - az izgalmas melegség miatt.

Jó étvágyat!


Megosztom
Link másolása